Sommos Merlot 2010, 100% merlot, DO Somontano

Color teula fosc, amb una mica de transparència a les vores

Olor a d’alcohol envellit i fusta

molt intensa, de roure envellit i cava de pedra. Aroma de figues seques i ceps vells. Com un vell pergamí envellit pel pas dels anys …

En boca te regust de gust q persisteix als molars i a la lllengai (aspror). Ha perdut els aromes i la frescor q indica l nota de cata.

El vaig comprar fa 10 anys a les bodegues Sommos. El que vaig obrir era molt fresc i aromàtic. He conservat aquest Merlotbi un Absum Coleccion durant 10 anys. Ha perdut la frescor i els aromes, però transmet una sensació d’envellimet inexperiència que t’arriba a l’ànima

Mai havia provat in vi tan vell i observat a casa. Ha sobreviscut dosbtralllat i una conservació a l’ombra però dins de pisos urbans. En obrir-lo, la part superior del suro s’ha esquerdat .

No te la frescor i els aromes de qua era recent embotellat, però en cavi transmet el sentiment del pas del temps -11 anys- i de l’envelliment ben portat.

No puc dir q sigui el millor vi que he begut (perquè això sempre es subjectiu, i depens de els circumstàncies i de l’estat d’ànim), però si que es el que transmet mes i millor sensacion del pas del temps i del bons vins vells. (Recordo aquella frase d’Isaac el Cec, a lmoujada de lanFoeça de Girona: llegeix llibre antics, beu vins vells, conserva vells amics.)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star