CLAUDI.CAT

Cerdà sense ficció

Replantejament del Pla CerdàGràcies al fet que avui hi havia vaga dels treballadors de TV3, aquest  vespre  he gaudit de la millor lliçó d’història de Barcelona des de feia molts anys!

Veureu: a causa de la vaga, TV3 ha alterat la programació, i han emès reposicions: un capítol de La Riera (que he mig vist mentre sopava, tard i sol) i, a continuació, han emès un documental del programa Sense Ficció. No el tenia ubicat, aquest programa, ja que fa temps que vaig deixar de mirar la tele perquè em semblava –i a grans trets encara m’ho sembla– ininteressant els que fan en prime time; i que el que val la pena ho emeten a hores exhorbitades, al menys per a mi, que l’endemà aprecio poder treballar despert i amb les facultats tan a prop del 100% com sigui possible.

Però avui, gràcies a l’alteració de la programació, he descobert el programa Sense ficció, que ves per on és dirigit per en Joan Salvat, històric del documentals a de la casa, i que són els que van emetre, diumenge passat, un altre documental que ha fet furor, (aquest sí que el vaig veure)  i el subscric: es tracta de Adéu Espanya? i planteja la viabilitat de la independència de Catalunya, comparant-la amb Greenlandia, Escòcia i el Quebec. (Per cert: fa uns mesos jo vaig escriure aquest post amb el mateix títol!)

Tornant al docuemntal que he vist, el van emetre al gener passat, i duu per títol “Cerdà, un visionari maleït“. Dirigit i presentat per Lluís Permanyer, ha estat la millor lliçó d’història de Barceona de la meva vida, us ho asseguro! Clar, entenedor, didàctic i innovador quant a les il.lustracions: fixeu-vos en els muntatges tridimensionals que fan a partir de fotos antigues!

En fi, absolutament recomanable i que, afortunadament, podeu veure mitjançant aquest enllaç al TV3 a la carta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star