Hola món!

Sí, al final m’he decidit! M’he decidit a provar de fer, i de mantenir, el meu meu propi bloc.

Fa anys que treballo en temes de webs i d’Internet i fins ara mai havia tingut ni web personal, ni bloc, ni res de res. Per què m’he decidit ara, doncs?

En primer lloc, gràcies als ànims del company de feina i amic Francesc Torrejon, que em va fer venir el cuc preguntant-me allò de “Tu segur que deus tenir un bloc, oi? -Doncs no, no en tinc.. per ara no…”.

I també pel descobriment de la filosofia del web 2.0: darrer d’allò que, a primer cop d’ull, jo intuïa com una mera etiqueta comercial, hi he descobert una nova i apassionant manera d’entendre i d’usar internet.

Per tant, vaig decidir que aquest tema, el del web 2.0, sigui un dels eixos principals de reflexió i de debat d’aquets bloc. Precisament perquè penso que és un plantejament innovador –fins i tot diria que un plantejament ‘social’ d’Internet– que pot ajudar a moltes coses… (dedicaré un dels propers posts a parlar-ne més extensament).

També aprofitaré per parlar d’altres qüestions relacionades amb internet: govern electrònic (també anomenat e-govern), serveis de l’administració per internet (e-administració), temes als quals em dedico professionalment.

Però com que un bloc, al capdavall, no deixa de ser un recull de reflexions personals, no vull limitar-me a un sol tema, i aprofitaré per comentar qüestions i vivències del dia a dia que m’interpel·lin.

En definitiva: a dia d’avui tampoc se gaire ni per on aniran els temes ni què acabarà sent aquest bloc, però en tot cas, l’aventura comença…i ja veurem com acabarà!

Claudi
PS: Com que he intueixo que el meu bloc tindrà (alguna) orientació tecnològica, he triat per títol clàssic en el món de la tecnologia: “hello world”. De memòria, hauria dit que l’expressió es va fer popular arran del naixement del llenguatge de programació Java, a finals dels 80. Però he consultat l’entrada “hello world” a la Viquipèdia, i i resulta que estic errat: les primeres versió documentada d’un “hello world” en la literatura informàtica són força anteriors, dels 1972 i dels 1974, en sengles manuals de llenguatge B i C (llegiu-ne més a la Viquipèdia en anglès o en català).

6 replies to “Hola món!

 1. Hola Claudi,
  Enhorabona per l’empenta, i benvingut doncs a “l’altra costat” de la conversa.
  És una bona notícia constatar que aquest ecosistema va agafant volum a casa.
  Com diuen alguns: ens llegim!

 2. Moltes gràcies pel teu mail i pels ànims Genís! Ja deus suposar que tens part de ‘culpa’ (o de mèrit, segons com es miri) en aquest bloc, tant pel llibre Web2.0 com pel curs del maig passat a Infonomia. Ens llegim!

  Claudi

 3. Hola Claudi,

  Enhorabona per haver-te decidit. Segur que molts ens podrem aprofitar del teu saber.
  Gràcies per la referència, anims continua.

  Quico

 4. T’agraeixo el missatge d’ànims i suport, Quico. Quan comences aquestes coses, un se sent sol i te la temptació de repensar-s’ho… si no fos pel suport del amics!

  Claudi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star